17:30

IFK Grängesberg FK

Referat: Gustafs GoIF U - IFK Grängesberg FK

Långväga gäster från Grängesberg kom till Morbyvallen för omgång 7 i division 7 södra Dalarna.
Motståndarna satte till en början hög press och vann bollar högt upp på vår planhalva. Vi såg lite yrvakna ut och bjöd på en del halvchanser för motståndarna. De lyckades dessutom göra ett mål men efter ett VAR-ingrepp från Jerker blev det bortdömt för hands. I nionde minuten kommer Montén fri och kapas rejält av en utrusande målvakt som får gult kort och på den efterföljande straffen rullar William säkert in 1-0. Inte ett dugg rättvist och motståndarna klagade högljutt. 6 minuter efter vår straff så var det dags att få en straff mot oss. Jerker lyckades psyka straffskytten som la bollen bredvid målburen. Som det medgångslag vi är så var vår satta straff och deras missade straff en väckarklocka. Vi höjde bollinnehavet och spelade stundtals ett snabbt one-touch spel som var effektivt. De följande 30 minuterna så var det vi som styrde och motståndarna fick vara glada de få stunder de fick låna bollen. Lika orättvist som vårt ledningsmål kändes det när Grängesberg på ett friläge lyckades kvittera med 5 minuter kvar av halvleken.
I andra halvlek startade återigen motståndarna med ett högt tempo och en hög press. Redan 3 minuter in i halvleken resulterade deras rivstart i ett 1-2-underläge för vår del.
Motståndarna hade en tydlig plan att slå långa bollar på deras forwards som fick understöd av mittfält så de stundtals kom sex stycken spelare på bred front. En annan tydlig strategi var att gå in stenhårt i närkamper, ofta med dobbar före, vilket ledde till många bollvinster mot vår relativt orutinerade trupp (åtminstone av seniorfotboll). 20 minuter in i andra gjorde några positionsförändringar som ledde till att vi återigen började skapa lägen. I minut 67 lyckas vi stressa fram en hörna som efter lite flipperspel i straffområdet hamnar i nätmaskorna. Sist på bollen som leder fram till 2-2 var Montén.
Successivt så kommer motståndarna närmare vårt straffområde och de sista 10 minuterna har de 5 resultatlösa hörnor. De lyckas dock inte få in bollen i mål så resultatet 2-2 står sig matchen ut.
Efter slutsignalen utspelar sig scener som inte hör hemma på en fotbollsplan när spelare i motståndarlaget fysiskt ger sig på sina egna och även sparkar iväg vattenflaskor och bollar. Måhända trodde de att det är enkelt att hämta tre poäng mot Gustafs efter vår senaste storförlust. Men det vet nog alla utom Hedemora FC att det inte är. Match nästa måndag mot ännu mer långväga gäster från Fredriksberg, Säfsnäs IF. Det blir årets sista hemmamatch och seriens nästsista match.